zaproponuj artykuł

Instytucje i organizacje

Geoportale

 
ORSIP - Geoportal Województwa Śląskiego
ORSIP - Moduł Przyroda
BioGeo Silesia
 
Geoportal RDOŚ Katowice
geoportal.gov.pl

Biblioteki cyfrowe

 
Kolekcja "Natura" ŚBC
 

Infografiki

Infografika Kleszcze
Kleszcze

Newsletter - polityka prywatności

Informacja dla odbiorców Newslettera w świetle przepisów RODO

Szanowna Użytkowniczko, Szanowny Użytkowniku,

25 maja 2018 roku zacznie obowiązywać Rozporządzenie Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016 r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (określane jako „RODO”).

Zastanawiasz się co to dla Ciebie oznacza? Mamy dla Ciebie kilka dobrych wiadomości.

Po pierwsze i najważniejsze - nic nie musisz robić. Wszystkie zgody, które nam przekazałaś/przekazałeś, są aktualne.

Po drugie, wdrożyliśmy przepisy RODO, aby lepiej i mocniej chronić Twoje dane. Możesz korzystać z wielu nowych praw.

Po trzecie, przygotowaliśmy dla Ciebie  przystępne informacje na temat RODO i Twoich praw. Zapoznanie się z poniższymi informacjami, pomoże Ci zrozumieć, jak korzystamy z Twoich danych osobowych, komu możemy je udostępniać i jakie prawa Ci przysługują w zakresie  ich ochrony.

Większa ochrona Twoich danych

Dzięki RODO zyskujesz większą kontrolę nad sposobem, w jaki Twoje dane są wykorzystywane.

Kto jest administratorem Twoich danych osobowych?

Administrator danych osobowych jest odpowiedzialny za sposoby i cele przetwarzania danych osobowych. W przypadku danych osobowych czytelników naszego Newslettera administratorem jest Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska z siedzibą przy ul. Granicznej 29 w Katowicach 40-017, e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Cele przetwarzania danych osobowych

Twoje dane osobowe będą przetwarzane (na podstawie. art. 6 ust 1 pkt a RODO) wyłącznie w celach:

  • świadczenia usługi wysyłki Newslettera, tj. przesyłania drogą elektroniczną informacji zamieszczanych w serwisie przyroda.katowice.pl,
  • ewaluacyjnych,
  • monitoringu i kontroli.

Nie wykorzystujemy danych osobowych do zautomatyzowanego podejmowania decyzji ani profilowania (o którym mowa w art. 22 RODO).

Kto ma wgląd do Twoich danych?

Dane osobowe przechowywane i przetwarzane nie są ujawniane osobom trzecim poza:

  • osobami upoważnionymi przez Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska (Administratora danych osobowych),
  • podmiotami upoważnionymi na podstawie przepisów prawa, np. sądami lub organami do tego uprawnionymi,
  • podmiotami przetwarzającymi je na nasze zlecenie, np. podwykonawcami naszych usług (wykonawcami usług w zakresie badań ewaluacyjnych i asysty technicznej strony internetowej),
  • osobami w państwach z Europejskiego Obszaru Gospodarczego (Kraje Unii Europejskiej oraz Islandia, Lichtenstein i Norwegia).

Masz prawo (należy zawiadomić  Administratora w formie pisemnej):

  • dostępu do treści swoich danych osobowych,
  • do ich sprostowania,
  • żądania ich usunięcia,
  • ograniczenia ich przetwarzania,
  • przenoszenia danych,
  • wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych, gdy uznasz, iż przetwarzanie Twoich danych osobowych narusza przepisy RODO.

Podanie swoich danych osobowych jest całkowicie dobrowolne, ale konieczne by otrzymywać naszego Newslettera. Twoje dane osobowe będą przechowywane przez okres korzystania z usługi newslettera.

Ze swojej strony gwarantujemy, że dokładamy wszelkich starań, aby Twoje dane były odpowiednio zabezpieczane, a ich przetwarzanie – jasne, rzetelne i zgodne z przepisami. 

W każdej chwili możesz zrezygnować z subskrypcji naszego Newslettera i usunąć swoje dane korzystając z zamieszczonych linków w stopce każdego newslettera. Wycofanie zgody nie ma wpływu na zgodność z prawem przetwarzania Twoich danych, którego dokonano na podstawie udzielonej wcześniej zgody.

Możesz skontaktować się z nami w sprawie Twoich danych osobowych wysyłając wiadomość do Inspektora Ochrony Danych na adres e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.

Pin It

O stronie

Serwis o przyrodzie województwa śląskiego opracowywany jest przez Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska we współpracy ze specjalistami z różnych dziedzin przyrodoznawstwa. Wszystkich zainteresowanych, zarówno amatorów, jak i profesjonalistów, zapraszamy do współredagowania oraz wzbogacania jego zawartości.

dr Jerzy B. Parusel

Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska jest jednostką organizacyjną Samorządu Województwa Śląskiego.

      logo CDPGS small logo slaskie kolorowe rgb

Newsletter

Informacje o bieżących wydarzeniach.

Zapisując się do newslettera zgadzasz się na postanowienia zawarte w naszej Polityce prywatności. Po zapisaniu prześlemy e-mail potwierdzający dopisanie do newslettera. Prosimy o potwierdzenie subskrypcji.

Zbiorcze RSS | Kalendarz RSS

© 2016 Centrum Dziedzictwa Przyrody Górnego Śląska |
Design by SD LTD / FreshSeo
sponsorzy